Cum sa faci un stick bootabil windows

Cum sa faci un stick bootabil windows

stick bootabil windows

Din ce in ce mai multa lume renunta la CD/DVD-ROM. Insa ceea ce trebuie sa stiti este ca cel putin la fel de usor este sa reinstalezi windwosul cu ajutorul unui stick. Din cate am incercat pana acum cea mai usoara modatalitate este prin folosirea unui program numit Rufus.

Cerinte : Stick Usb 2-4 Gb (in functie de marinea windowsului ) care trebuie formatat inainte , Fisierul de windows care ar trebui sa fie sub forma .Iso.

Mai intai instalezi programul si il pornesti. Apoi trebuie introdus stick ul in calculator (asigurati va ca aveti spatiu suficient , un stick de 3-4GB ar trebui sa fie suficient) si asteptam sa fie detectat de catre Rufus. Dupa, o sa apara o optiune File System unde trebuie sa selectati NTFS. In dreapta optiunii “create a bootable disk using” sa fie selectat ISO si mai in dreapta aveti un buton care trebuie apasat pentru a selecta fisierul cu windows.  Apoi apasati Start -> Ok si asteptati pana se finalizeaza de incarcat bara de jos.

Dupa ce se incarca puteti da restart la Pc , selectati din BIOS primul dispozitiv de bootare sa fie usb-ul si ar trebui sa ruleze automat. Incearca si tu si vezi cat de usor e sa faci un stick bootabil windows

Succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =