Setare router Tenda F300 si Tenda W316R

Setare router Tenda F300 si W316R pe reteaua RDS

 

1. Mai intai trebuie sa alimentati router prin adaptorul din cutia aparatului. Apoi cablu ce vine de afara cu semnal (cablu utp) il puneti in portul WAN la router si din portul 1-2-3-4 plecati cu un alt cablu catre calculator (in placa de retea).

 

Setare router Tenda

2.Apoi deschideti un browser (mozilla, explorer etc) si sus in bara scrieti : 192.168.0.1 si apasati Enter. O sa apara o fereastra unde trebuie sa treceti datele de conectare ale routerului. La user trebuie sa scrieti admin (posibil sa fie deja trecut) iar la parola scrieti la fel, admin. (aceasta este parola initiala in cazul in care resetati vreodata routerul si o uitat)

login

style=”display:block” data-ad-client=”ca-pub-6582960204163618″ data-ad-slot=”2944411285″ data-ad-format=”auto”>

3.Urmatorul pas este sa aleget tipul de conexiune. Pentru o conectare la rds de exemplu trebuie sa selectati PPPoE . Daca aveti alt internet provider in functie de tipul de conexiune ce il folosesc posibil sa fie nevoie sa selectati DHCP

La PPPoE Username – treceti userul l-ati primit de la provider ul dvs iar la PPPoE Password la fel.

La Wireless Security Setup – trebuie sa treceti parola care doriti sa o aveti la conexiunea wi-fi. Daca va apare si un camp SSID name acesta trebuie completat cu numele retelei wi-fi.

 

pppoe

4.Apasati ok si…..cam atat ! A’ti reusit sa configurati rapid router ul dumneavoastra.

Felicitari !

Daca doriti sa modificati si alte setari / preferinte ale acestui router recomandat este sa verificati Manualul Tehnic.

26 thoughts on “Setare router Tenda F300 si Tenda W316R

 1. Buna ziua, Am instalat aseara un router Tenda 303 , merge pe laptop dar nu reusesc sa ma conectez la wi-fi cu tableta ( multipad prestigio 7.0 ultra ) si cu mobilul (Samsung Galaxy Trend Lite 2 ). Am gresit ceva la setari? Ma puteti ajuta va rog ??!! Multumesc.

 2. Buna ziua.
  Am facut setarile la un ruter Tenda N300 . MErge sa ma conectez cu telefoanele mobile si cu pc-ul dar pe laptop nu..imi zice ceva gen: conectivitate limitata la ”numele” wiresell-ui

   1. Buna nu mai ami merge wfi ul deloc ami arate semnal ful darn nu ma pot conecta a el dece ma poti ajuta daca te rog

 3. Salut. Am urmat acești pași,însă, îmi apare că nu am Internet Acces. Care o fi problema ?

   1. Buna. La fel am facut si eu. I-am dat resetare routerului, functioneaza pe direct, dar imi apare ca nu am internet access cand urmez pasii de mai sus..

 4. Salutare,
  Eu nu pot sa criptez conexiunea.
  Când intru in meniu câmpurile sunt inacesibile si scrie ” Daca acest camp e gol înseamnă ca nu este incriptare

 5. Salut. Am un tenda f3 n300. Când introduc 192.168.0.1 în bara de adrese. Îmi spune ca pagina nu exista. Ma puteți ajuta cat mai rapid? Țin sa mentionez ca am încercat după telefon .trebuie neapărat un PC?

  1. Trebuie trecute datele de conectare la interfata routerului. Poate sa depinda de model. Incearca sa scrii si la user si la parola “admin”

 6. M-am conectat cu totul si imi zice adresa de ip nu e valida, am contract cu digi si ei nu vor sa ma ajute deoarece am de-asta tenda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 14 =