Adresa mac, informatii necesare, vezi cum sa gasesti adresa mac.

Adresa mac – informatii utile

Ce este o adresa MAC?

O adresă MAC ( Media Access Control) este un număr întreg pe 6 octeți (48 biți) pe rețelele Token-ring sau Ethernet folosit la identificarea unui calculator într-o rețea locală.

O sa prezint astazi cateva din modalitatile de a afla ce adresa de mac folositi.

metoda 1 de a afla adresa mac

 

1.Pentru windows 7 trebuie sa tineti apasata tasta de windows si apasati pe R , sau intrati in start , cautati la search RUN apoi dati click pe primul program ce apare. Dupa aceeas scrieti in noua fereastra ncpa.cpl (2)

1111aflare adresa mac

Aceasta comanda o sa va duca direct la Change adapter Setting. Puteti sa mai ajungeti aici apasat pe Start-Control Panel-Network and Internet-Network and Sharing Center-(stanga sus)Change adapter Setting. Pe noua fereastra o sa gasiti optiunea Local Area Connection sau Ethernet pe care trebuie sa dati click dreapta si Status(3)

adresa mac

Apasati pe Details si o sa apara o noua fereastra unde aveti mai multe informatii. Cea care va intereseasza si de care aveti nevoie este Physical Adress (adresa mac) (4)

4

Pentru Windows XP pana la Local Area Connection si Status sunt aceeasi pasi de urmat, insa pe noua fereastra o sa apara 2 optiuni General si Support. Selectati Support apoi Detail

Metoda 2 de a afla adresa mac

Intrati in start-search-cautati RUN si dati click pe primul program ce apare numit tot RUN , sau tineti apasata tasta da windows si apasati R

Pe noua fereastra scrieti cmd si o sa apara o consola neagra unde puteti scrie diverste comenzi. Daca scrieti getmac (2) sau ipconfig/all (3) o sa apara informatiile cautate.

cmd

  getmacafla ce adresa mac ai

Pentru mai multe comenzi din cmd foarte utile ( programare shut down pc aflare ip etc ) dati click aici. Daca considerati ca aveti nevoie de informatii suplimentare privind acest subiect nu ezitati sa ne contactati. Cu siguranta o sa raspundem cat de repede.

One thought on “Adresa mac, informatii necesare, vezi cum sa gasesti adresa mac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 71