Conectarea televizoarelor la internet

Conectarea televizoarelor la internet

In ultimul timp tot mai multe televizoare vin cu optiunea de conectare la internet. Iata ce trebuie sa stiti cand doriti sa faceti o astfel de conexiune :

Depinde in primul rand de conexiunea care o aveti la internet si de conexiunile care le accepta televizorul insa cam in toate cazurile este necesara instalarea unui router.

Cea mai simpla modalitate ar fi sa achizitionati un Tv cu functia de wi-fi , astfel incat se va conecta direct la routerul wireless ce il aveti in casa indiferent de cum este acesta configurat.

Daca aveti televizor prevazut cu port ethernet puteti pune cablu de internet direct in Tv. In cazul in care aveti o conexiune DHCP trebuie sa luati de la provider datele necesare ( ip getway subnet mask si ce mai este nevoie). Daca aveti conexiune pppoe la internet si lipsteste acelasi tip de conexiune pe Tv aveti nevoie de un router. Userul si parola vor fi trecute direct pe acest device iar televizor ul se va conecta automat.In cel mai rau caz o sa va ceara datele Dhcp pe care le luati din router gen ip si getway 192.168.x.y subnet mask 255.255.255.0 (pot varia in functie de router)

Toate televizoarele care detin functia de conectare la internet trebuie sa aiba in meniu o optiune de setari internet (posibil denumita altfel in functie de marca si model) unde trebuie sa treceti parola de la wifi sau ip getway etc de la router/isp. Dupa ce treceti toate datele necesare ar trebui sa aveti posibilitatea de a accesa usor internetul dupa bunul plac.

Recomandat este sa verificati manualul tehnic al televizorului deoarece optiunile pot fi usor diferite.

2 thoughts on “Conectarea televizoarelor la internet

  1. Salut. Am un Samsung 65Q8C si intampin urmatoarea problema :
    cand este conectat prin cablu la router , netul merge super dar nu ma mai pot conecta cu nici un telefon sau tableta care sunt in reteaua wirless a aceluiasi router .
    Daca scot cablul din TV si il conectez la retea prin wireles , se pot conecta imediat toate device-urile pentru redare pe TV . Ma ajuta cineva sa inteleg de ce , pentru ca sunt in aceiasi retea ?
    Multumesc de ajutor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 48